Loupila trojice holobrádků | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Loupila trojice holobrádků

Muž přišel o čtyři stokoruny.
Muž přišel o čtyři stokoruny. (Ilustrační foto ara)

Zprávu o troufalém loupežném přepadení, které se odehrálo v obci Tichá poblíž Kopřivnice v okrese Nový Jičín, přinesl deník Rudé právo dne 19. září 1967. Zločin spáchali tři mladíci, kterým ještě nebylo osmnáct let.

Co se v Tiché odehrálo? Trojice místních ještě téměř holobradých desperátů se rozhodla získat peníze bezpracně, za pomoci vlastních pěstí a kopanců. V restauraci si vyhlédli alkohol popíjejícího chlapíka bytem v Brně, kterého následně vylákali ven do nedalekého parku. Na jaký »špek« jim dotyčný skočil, deník neuvedl. Jisté je, že zradu netušící muž zpod Špilberku za zlotřilci do parku odešel, což byla jeho kardinální chyba. Trojice mladistvých darebáků ho tam pak zbila a zkopala. Následně mu uloupila čtyři stokoruny, což bylo v té době hodně peněz.

Vždyť třeba litr rumu stál 60 korun, litr bílého vína 17 korun. Skoro se ani nechce věřit tomu, že mladíci s uloupenými penězi odešli do hospody, kde čtyři stovky do posledního haléře propili! Bývalá Veřejná bezpečnost je následně zadržela. Podle deníku se k loupeži doznali.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.