Když matky zabíjejí vlastní děti | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Když matky zabíjejí vlastní děti

Na životy miminek sáhly vlastní matky.
Na životy miminek sáhly vlastní matky.  (ARA)

Dva zločiny matek objasňovali a vyšetřovali kriminalisté tehdejší Veřejné bezpečnosti během jednoho týdne v prosinci 1989. Jeden se odehrál v Mladé Boleslavi, druhý ve slovenské Levoči.

Dne 16. prosince zmíněného roku přinesl denní tisk zprávu o ženě (24), která nejprve přivedla na svět zdravého chlapečka, jenže v nočních hodinách ho vyhodila z okna v prvním patře nemocnice v Mladé Boleslavi. Podle dobového tisku dítě kupodivu zůstalo naživu, ovšem jen za cenu vážných zranění. Vyšetřovatel VB rodičku obvinil z pokusu vraždy. Pachatelka byla umístěna na psychiatrickém oddělení místní nemocnice.

Zřejmě ale u ní šlo o duševní poruchu známou jako laktační psychóza. Kdy se po porodu žena vlivem hormonů dostane do stavu, kdy není za své činy odpovědná. Dne 23. prosince informovala média o další útoku na miminko, který se odehrála v šest stovek kilometrů vzdálené Levoči, okres Spišská Nová Ves. Tam byla v kontejneru s odpadky nalezena mrtvá novorozená holčička. Vlastní dcerku usmrtila a mezi smetí pohodila mladá dívka (18). Vyšetřovatel VB ji začal trestně stíhat pro dokonaný trestný čin vraždy.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.