Zatčen, když kradl benzin | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 29. března 2024

Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt

Zatčen, když kradl benzin

Místo u pumpy čerpal zloděj benzin z cizích aut.
Místo u pumpy čerpal zloděj benzin z cizích aut. (Ilustrační foto ara)

Překvapeného dlouhoprsťáka (25) zaskočila v listopadu 1986 autohlídka tehdejší Veřejné bezpečnosti právě ve chvíli, kdy ze zaparkovaného osobního automobilu odčerpával benzin. Majitel vozu přitom klidně spal v domě opodál a o páchané zlodějně neměl potuchy.

K popsanému případu došlo v západoslovenském historickém městě Trenčíně, a to na sídlišti zvaném JIH, a informoval o něm denní tisk 24. listopadu zmíněného roku. Nebyla to ovšem jediná krádež zatčeného chmatáka zmíněné noci. Než ho totiž muži zákona zatkli, stačil už odčerpat palivo i z jiných parkujících vozů. Případ převzal vyšetřovatel trenčínské VB, který požádal okresního prokurátora o souhlas s domovní prohlídkou.

Povolení dostal, a tak se do pobertova bydliště vydali detektivové kriminální služby a notně se podivili, co všechno uvnitř našli. Konkrétně 15 kusů tritolových náložek a celkové váze 3 kilogramy, jednu výbušku, ostrý dělostřelecký granát a pět ostrých protiletadlových nábojů. „Způsob jejich nabytí se zjišťuje,“ poznamenal deník Rudé právo. Zloděj tak musel počítat vedle obvinění z krádeže také s paragrafem »nedovolené ozbrojování«.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.