Milostné drama důstojníka a nevěstky | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Milostné drama důstojníka a nevěstky

Slečnu svého srdce si důstojník vzít nemohl.
Slečnu svého srdce si důstojník vzít nemohl.  (Ilustrační foto ara)

Slovenským městem Ružomberok se dne 8. února 1925 roznesla smutná zpráva o milostné tragédii nadporučíka československé armády Zdenka B. a slečny Míly C. Ta zemřela na místě okamžitě poté, co ji důstojník zastřelil.

Podle deníku Československá republika z 11. února zmíněného roku nadporučík Zdenek B. vpálil ze své služební zbraně náboj přímo do srdce nebohé Míly C. Sám se pak střelil do hlavy. Deník přinesl pod titulkem »Tragedie lásky důstojníkovy v Ružomberku« i bližší podrobnosti o zdrcující události, jež vyvolala ve městě na řece Váhu šok a smutek mezi všemi, kteří nadporučíka B. znali.

Důstojník byl totiž v Ružomberoku všeobecně znám a oblíben. Jeho láska s Mílou C. ovšem nemohla být korunována sňatkem, zejména proto, že dotyčná slečna se netěšila právě nejlepší pověsti – živila se totiž nejstarším řemeslem v historii lidstva. Její nešťastný milenec ji proto poslal na věčnost a sám se pokusil o sebevraždu. Sice okamžitě nezemřel na místě tak, jako jeho láska, nýbrž byl v hlubokém bezvědomí dopraven do vojenské nemocnice. Jeho stav ovšem deník označil slovem »beznadějný«...

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.