Pobodaný zemřel na Boží hod | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

neděle 28. dubna 2024

Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert

Pobodaný zemřel na Boží hod

Ostrý nůž ukončil rvačku i život nebohé oběti.
Ostrý nůž ukončil rvačku i život nebohé oběti. (Ilustrační foto ara)

Na Boží hod vánoční, 25. prosince 1931, zemřel v nemocnici ve východoslovenských Košicích mladík (†17). Doslova k smrti ho ubila a pobodala v obci Košická Nová Ves banda místních ničemů. Důvod tragického incidentu není známý.

Deník Československá republika o den později pod titulkem Surová mládež ve východním Slovensku psal: „Košická Nová Ves u Košic jest obcí řeznickou, protože většina obyvatelstva se zabývá zabíjením vepřů a prodáváním masa v Košicích. Dochází tam k častým výtržnostem, které končí u soudu. Tentokráte na Boží hod stala se obec dějištěm zločinu, jehož obětí jest 17letý Michal Lengyel- -Polacsek, kterého několik mladíků na silnici pobodalo a k smrti ubilo noži a vidlemi.

Pro tvrdost povahy některých tamějších obyvatelů jest příznačné, že jeden z dospělých občanů, který se na vraždění díval, zvolal na svého syna: »Nemá dost, dej mu ještě jednu!« Mladík sice byl dopraven do nemocnice v Košicích, ale ještě v noci zemřel.“ Z vraždícího komanda policie zatkla čtveřici mladých mužů. Jak dopadli u soudu, není známo.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.