Vánoční stromek vykoupený životem | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Vánoční stromek vykoupený životem

Cesta za vánočním stromkem skončila tragédií.
Cesta za vánočním stromkem skončila tragédií.  (Ilustrační foto ara)

Velmi smutná zpráva přišla do redakce deníku Československá republika ze západoslovenského Trenčína. V tamější nemocnici právě o Štědrém dnu roku 1923 zemřel těžce zraněný Štefan Pecner z obce Krpeľany.

Co se tehdy stalo? Jeho smrt zapříčinila nešťastná náhoda. Podle listu, který zprávu o ní zveřejnil 8. ledna následujícího roku pod titulkem Vánoční stromeček vykoupený lidským životem, se nešťastník Štefan Pecner vydal před Štědrým dnem do lesa. Odešel tam sám s cílem uříznout pro rodinu hezký vánoční smrček či jedličku.

Nesl si s sebou velký kuchyňský nůž, který se mu nakonec stal osudným. Když se dlouho nevracel, vyrazila ho rodina do lesa hledat. Našli ho ve sněhu zbarveném doruda jeho krví... „Při řezání vybraného stromku na srázné stráni muž uklouzl a vrazil si svůj nůž smůlovatě do břicha. Těžce zraněný byl odvezen do nemocnice v Trenčíně, kdež zrovna o Štědrý den zemřel,“ popisoval deník. U rodiny Pecnerovy to tenkrát byly ty vůbec nejsmutnější Vánoce...

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.