Školák zavinil výbuch a zemřel | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Školák zavinil výbuch a zemřel

K explozi došlo ve vlaku.
K explozi došlo ve vlaku. (Ilustrační foto ara)

Děsivou zprávu o tragické smrti nejmenovaného žáka (†14) základní školy v Klatovech přinesl deník Rudé právo dne 27. března 1971. Nešťastník zemřel ve vlaku po explozi neznámé třaskaviny, přičemž výbuch zavinil sám teenager.

Šokujícím případem se ihned začali zabývat příslušníci bývalé Veřejné bezpečnosti. K osudné události, která otřásla spoustou obyvatel Klatov i přilehlé obce Luby, došlo za jízdy osobního motorového vlaku mezi železničními stanicemi Luby a Klatovy. Podle informací zmíněného listu chlapec ve vagonu manipuloval s třaskavou látkou. Nečekaně se ozvala ohlušující detonace, při které zaskočený klučina utrpěl tak závažná zranění, že jim ještě během převozu do klatovské nemocnice podlehl.

Jak oznámila klatovská Veřejná bezpečnost, spolu s nezletilým původcem exploze v kritickém okamžiku cestovalo ve stejném vagonu ještě deset dalších osob. Ty měly vesměs značné štěstí, protože všechny vyvázly bez jakéhokoli zranění. Co konkrétně v rukou nešťastného chlapce vybuchlo, není dnes už známo.

 

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.