Vězeň řádil ve vlaku | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Vězeň řádil ve vlaku

Muž běsnil ve vlaku.
Muž běsnil ve vlaku. (Ilustrační foto ara)

Cestující v rychlíku Československých drah museli těsně po Novém roce 1973 na trati mezi Ostravou a Přerovem strpět mimořádně nepříjemný zážitek. Postaral se o to mladík (22), který ve vlaku tropil opakovaně výtržnosti.

Jak 8. ledna uvedeného roku napsal tisk, opilý chasník urážel cestující, kteří ho viděli poprvé v životě. Hrubě jim nadával, vyhrožoval jim, strkal do nich a na jednoho muže dokonce fyzicky zaútočil. A to s takovou intenzitou, že napadeného musel později ošetřit lékař. Chování neurvalce ukončila až vlaková četa, která ho vysadila z vagonu na hlavním nádraží v Olomouci a předvedla ho na tamější železniční oddělení tehdejší Veřejné bezpečnosti.

Až tam službu konající policisté zjistili, že mají co do činění s výtržníkem (22) již šestkrát soudně trestaným (!). Vlakem se právě vracel domů po propuštění z věznice poté, co si tam odpykal už šestý trest. Darebák se ovšem na služebně VB nezklidnil. Naopak. Napadl i muže v uniformách. Proto musel být převezen na záchytku k vystřízlivění. A pak ho čekalo už sedmé trestní stíhání a následně soud.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.