Pachatel přepadení benzinky dopaden | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Pachatel přepadení benzinky dopaden

Muž si k pumpě nepřijel načepovat benzín.
Muž si k pumpě nepřijel načepovat benzín.  (Ilustrační foto ara)

Na den 18. října 1989 nevzpomínal muž (60) obsluhující benzinové čerpadlo ve východočeském Trutnově zrovna v dobrém – právě naopak. Tehdy se totiž stal obětí přepadení a byl rád, že z té šlamastyky vyvázl se zdravou kůží.

Neznámý gauner si na něm pod pohrůžkou násilí vynutil peníze a poukázky na benzin i na naftu. Celkově tak tehdejší národní podnik Benzina, který provozoval benzinová čerpadla po celém území bývalého Československa, utrpěl škodu ve výši více než 20 tisíc korun. Pro představu dnešních čtenářů – v tom roce šlo o více než šest průměrných měsíčních platů v civilním sektoru.

Východočeští kriminalisté bývalé Veřejné bezpečnosti ovšem případ, který v Trutnově i nejbližším okolí vyvolal značnou pozornost, dokázali za několik málo dní vyřešit a pachatele loupeže posadit do cely předběžného zadržení. Jak 24. října oznámil deník Rudé právo, šlo o ledasčeho schopného chasníka (30) bez pracovního poměru. Vypátraného lupiče čekal samozřejmě soud a pak nucený pobyt v nápravněvýchovném zařízení, jak se tenkrát říkalo kriminálu.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.