Sebevražda plačícího vojína | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 2. května 2024

Svátek slaví Zikmund, zítra Alexej

Sebevražda plačícího vojína

Voják měl přístup ke zbraním a využil toho, aby ukončil svůj život.
Voják měl přístup ke zbraním a využil toho, aby ukončil svůj život. (Ilustrační foto ara)

Ze služební pušky se 20. prosince 1931 zastřelil vojín Josef B. od dělostřeleckého pluku 151. Sebevraždu nešťastník, který předtím plakal, spáchal v kasárnách na pražském Pohořelci. Proč to udělal, zůstalo nevyřešenou záhadou.

Denní tisk o dva dny později napsal, že vojín Josef B. byl tiché, zádumčivé povahy, hodný, netrestaný a žádný trest mu nehrozil. Dalšího dne měl odjet od posádky domů na dovolenou, veškeré potřebné doklady měl už připravené a od velitele útvaru patřičně podepsané. Sebevrah nezanechal žádný dopis na rozloučenou ani žádný poslední vzkaz. Nebylo známo nic o tom, že by měl mít nešťastnou známost.

Zhruba v deset hodin dopoledne, než stiskl spoušť pušky k osudnému výstřelu, Josef B. v kasárnách plakal. Když se ho jeden z jeho spolubojovníků zeptal, co se stalo, nešťastník odpověděl, že mu nic není... „Žádné jiné důvody sebevraždy dosud při podrobném vyšetřování nebyly nalezeny. Ve vyšetřování se pokračuje,“ uvedl tisk. Není vyloučeno, že na vojáka, vystresovaného náročnou armádní službou, tenkrát dolehla předvánoční deprese.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.