Strážník spasil tonoucí nevěstku | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 3. května 2024

Svátek slaví Alexej, zítra Květoslav

Strážník spasil tonoucí nevěstku

Lehká děva se rozhodla řešit svou životní situaci sebevraždou.
Lehká děva se rozhodla řešit svou životní situaci sebevraždou. (Ilustrační foto ara)

V sebevražedném úmyslu skočila brzy ráno 1. ledna 1932 do ledové Vltavy v Praze II prostitutka Anna B. (27) z Michle. Smrtící chlad však v nešťastnici probudil pud sebezáchovy a topící se Anna začala volat o pomoc.

Takto aspoň kritickou situaci vylíčil deník Československá republika ze dne 3. ledna zmíněného roku. Zoufalé volání lehké děvy zaslechl podle listu naštěstí strážník, který vykonával ranní službu na nábřeží u řeky. Popadl dlouhé bidlo, přispěchal s ním ke břehu, zmítající se nevěstka na spásonosnou dřevěnou tyč dosáhla, chytila se jí a muž zákona ji z vltavských vln vytáhl.

Nechal poté přivolat vůz záchranné služby a jeho posádka promrzlou ženu urychleně dopravila do všeobecné nemocnice. Tam byla ponechána na klinice profesora doktora Nonenbrucha. A proč se vlastně kněžka lásky ocitla v ledové Vltavě? Podle jejích vlastních slov, zaznamenaných v policejním protokolu, tam Annu B. přivedly beznaděj, nouze, nedostatek peněz a pracovních příležitostí...

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.