Oheň vzplál v obci Mokrá | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Oheň vzplál v obci Mokrá

Stoh chytil od zaparkovaného auta.
Stoh chytil od zaparkovaného auta. (Ilustrační foto ara)

Stoh slámy vzplál koncem září 1989 poblíž obce Mokrá na Karlovarsku. Ale nejen to! Nedaleko stohu shořel i nákladní automobil. Podle informací deníku Rudé právo z 28. září zmíněného roku tak vznikla škoda za 129 tisíc tehdejších československých korun.

Dnes taková suma v současných Kč nepředstavuje nic převratného, tenkrát ale měla koruna zcela jinou hodnotu. Například průměrná měsíční mzda v roce 1989 činila 3170 Kčs. V Mokré ohněm napáchaná škoda tak byla opravdu značná. Karlovarští příslušníci bývalé Veřejné bezpečnosti se dali do vyšetřování a ukázalo se, že nákladní vůz, který shořel u obce Mokrá, v noci kdosi ukradl v necelých osm kilometrů vzdáleném Agrokombinátu Žlutice.

Podle zjištění VB poberta usedl za volant ukradeného náklaďáku a poté, co dojel do Mokré, několikrát objel stoh a pak u něj automobil odstavil. Krátce poté vyšlehly plameny. Všechno to podle denního tisku napáchal neznámý zlotřilec. Dalo se předpokládat, že jím nejspíše byl někdo z místních či okolních obyvatel. Zda byl pachatel posléze přece jen vypátrán a postaven před soud, není známo.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.