Hafanem zmrzačený hošík | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pondělí 29. dubna 2024

Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav

Hafanem zmrzačený hošík

Řezníci nejčastěji používali rotvajlery.
Řezníci nejčastěji používali rotvajlery. (Ilustrační foto ara)

Bradu prokousl malému školáčkovi (7) v Prostějově velký řeznický pes. Způsobil mu i další těžké zranění. Dne 4. prosince 1910 o tom pod titulkem Hafanem zmrzačený hošík obsáhle referoval deník Lidové noviny.

tehdy vycházejícího v Brně: „Obchodnice drůbeží Františka G. z Prostějova skupuje po okolí drůbež a sváží ji vozíkem, do něhož zapřahá velkého, silného hafana. G. nedbá přitom předpisů policejních a nechává psisko volně pobíhati bez náhubku. V úterý odpoledne vyšel si hafan G. na zálety na Svatoplukovu třídu, kde v nádvoří skladiště jest zase psí družka jeho vkusu přiměřená. Bylo po 4. hod. a děti vyhrnuly se do cesty ze školy. Hafanovi G. přišel pouhou náhodou do cesty 7letý syn účetního Vilém N. Hafan ho ihned napadl, prokousl mu bradu a způsobil mu těžké zranění. Svědky jest zjištěno, že hoch psa nikterak nedráždil.

Obchodnice G. snad naučí se nyní psa nepouštěti ven.“ O žádném trestním postihu lehkovážné Hanačky se ovšem list nezmiňuje. Řeznický pes se obvykle přezdívalo rotvajlerům, protože právě toto plemeno si řezníci volili jako svého pomocníka.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.