Večerní loupež v Kinského zahradě | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

neděle 28. dubna 2024

Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert

Večerní loupež v Kinského zahradě

Kinského zahrada v Praze
Kinského zahrada v Praze (MHMP)

O tom, že večerní pobyt v pražských sadech, parcích a zahradách bohužel nemusí být právě bezpečný, se v srpnu 1984 přesvědčil jistý cizinec (23). V Kinského zahradě ho obstoupila parta ničemů a z místa pak odešel nedobrovolně bez značné částky peněz.

Podle deníku Rudé právo z 31. srpna zmíněného roku se loupež odehrála takto: cizozemce, kochajícího se krásami zahrady, obstoupila čtveřice ničemů – dva muži a dvě ženy. Proti přesile neměl šanci, a tak vydal darebákům peněženku a obrátil kapsy naruby. Byl rád, že vyvázl se zdravou kůží. Konkrétně přišel o 6000 tehdejších československých korun a 200 západoněmeckých marek.

Pro představu čtenářů – průměrný měsíční plat se tenkrát ustálil na částce 2875 Kčs. Na černém trhu se velmi žádaná marka kupovala zhruba za 15 našich korun. Bandité ale podcenili schopnosti a možnosti kriminálky bývalé Veřejné bezpečnosti. Všichni čtyři totiž velice brzy skončili za mřížemi. Zda dostal oloupený cizinec své peníze zpět, o tom se zpráva listu nezmínila. Kinského zahrada (též Kinského sady) je park v Praze na Smíchově. Spojuje Holečkovu ulici s Petřínským vrchem, na jehož jižním a jihovýchodním úbočí se nachází.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.