Zabili vlastního tátu | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Zabili vlastního tátu

Výminkáři obvykle žili v malém stavení, tzv. výminku.
Výminkáři obvykle žili v malém stavení, tzv. výminku. (Ilustrační foto ara)

Svého tátu, staršího výminkáře, zavraždili v roce 1910 dva jeho synové, bratři Roubíčkové. Ochotně se na příšerném skutku spolupodílela žena zavražděného, matka mordýřů. Podle zprávy deníku Čas z 11. listopadu uvedeného roku k hrůzné události došlo v Brtnici.

Bratři zřejmě nechtěli svého otce už živit. Jako výminkář měl právo na zaopatření, které si tzv. vymínil. Ze zveřejněného textu nevyplývá jednoznačně, o kterou Brtnici tehdy šlo. Městečko tohoto názvu najdeme nedaleko Jihlavy, ovšem Brtnice je také součástí Velkých Popovic a osada u Divišova nese stejný název. Jisté je, že bratři Roubíčkové byli c. k. nalézacím soudem v Praze jakožto usvědčení vražedníci posláni za mříže, a to každý na sedm let do těžkého žaláře.

Jak dodal deník Čas, s »příslušným zostřením«. Jejich matku shledal soud také vinnou, avšak odsoudil ji jen ke čtyřletému pobytu v těžkém žaláři, zostřenému postem. Veřejný žalobce ovšem zastával názor, že vina Roubíčkové je stejná jako vina jejích synů, a proto podal proti verdiktu odvolání. Odvolací vrchní soud dospěl k témuž závěru jako žalobce. A tak i zločinnou ženu poslal do těžkého kriminálu na sedm let.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.