Ve vzteku bodla služku nožem | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 28. března 2024

Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána

Ve vzteku bodla služku nožem

Na služebnou vytáhla paní nůž.
Na služebnou vytáhla paní nůž.  (Ilustrační foto ara)

Kuchyňským nožem do předloktí pravé ruky bodla počátkem prosince 1927 domácí paní Antonie W. svou služebnou Annu K. (30). Ke krvavému incidentu došlo podle deníku Československá republika ze 4. prosince uvedeného roku v pražských Holešovicích.

A to konkrétně ve tři čtvrtě na dvě odpoledne. List svou zprávu nadepsal titulkem Bodla služebnou do předloktí. Co útoku zaměstnavatelky na služku předcházelo? Podle dobového denního tisku Anna K., pomocnice v domácnosti, uštědřila malé dcerce (5) domácí paní políček. Ne jen tak zbůhdarma – zlobivá dívenka ji totiž předtím udeřila stoličkou.

Za pohlavek pak utrpěla služebná od rozkacené paní domu, která neváhala popadnout nůž a bodnout, krvácející zranění. „Anna K. byla ošetřena pokladničním drem Maškem, který ji obvázal a poukázal k prohlídce k policejnímu lékaři. Zranění je lehčího rázu. Trestní řízení bylo zavedeno,“ čteme doslova ve shora uvedeném listu. Jak řízení dopadlo, není s odstupem téměř sta roků známo. V každém případě šlo o nepříjemný skandál, který v Holešovicích ani jedné z jeho aktérek ke cti rozhodně nesloužil.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.