Dopaden po měsíčním pátrání! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

neděle 28. dubna 2024

Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert

Dopaden po měsíčním pátrání!

Lupič se soustředil na povozy.
Lupič se soustředil na povozy. (Ilustrační foto ara)

Zámečník Rudolf S. z Vratislavic u Liberce skončil v únoru 1925 za mřížemi vazební cely v Turnově. Četnictvo ho zatklo v Doubí na Liberecku, neboť mělo zjištěno, že S. je drzý zloděj.

Případ popsal deník Československá republika dne 14. února zmíněného roku takto: „Povozník Josef Tomza jel v lednu státní silnicí na výroční trh do Mnichova Hradiště a vezl několika trhovcům zboží. Za obcí Březina zpozoroval, že mu z vozu byl odcizen balík zboží v ceně 4000 Kč, který patřil Kateřině Linkové z Turnova. Pátráním bylo zjištěno, že zloděj rozprodával zboží následujícího dne a že šel na nádraží do Hodkovic, odkud odjel vlakem do Liberce.“

Četníci se případu věnovali patřičně dlouho, dokud nebyl chmaták v jejich poutech. Pátrali po něm na řadě míst v severních Čechách a nakonec svoje úsilí korunovali úspěchem. Dlouhoprsťák Rudolf S. už byl přesvědčen, že mu jeho zlodějna projde. Jenže v Doubí, třicet kilometrů od místa krádeže, padl do rukou četnické hlídce. Po právu putoval do cely u turnovského okresního soudu. Doubí, kde byl zatčen, je dnes součástí statutárního města Liberce.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.