Přijel z lázní a zíral... | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 8. května 2024

Dnes je Den vítězství, zítra Ctibor

Přijel z lázní a zíral...

Lupiči měli na vybílení bytu spoustu času, majitel byl v lázních.
Lupiči měli na vybílení bytu spoustu času, majitel byl v lázních. (Ilustrační foto ara)

Mohli bychom začít jako v pohádce. Žil, byl jeden Plzeňan, kterému příliš nesloužilo zdraví. Jenže v kraji tryskaly z podzemí léčivé prameny. A tak se k nim ten muž vydal na několikatýdenní léčení do lázní. Léčivá voda mu prospěla a brzy se cítil lépe.

A tak se po skončení pobytu spokojeně vrátil domů. Tady ovšem pohádka z března roku 1971 končí. Nastoupila krutá realita. Nic netušící Západočech totiž vešel do bytu, který obýval, a zůstal stát v šoku. Jeho kvartýr byl totiž zcela prázdný. Zmizel veškerý nábytek, lůžkoviny, koberce, obrazy, šatstvo, lednička, všechno bylo fuč.

Lupiči zjevně dobře věděli, že mají dost času, a byli důkladní. Když zdrcený Plzeňan oznámil totální vybílení svého bytečku na služebně tehdejší Veřejné bezpečnosti, vyčíslil její vyšetřovatel vzniklou škodu na 40 tisíc korun. Uvědomíme-li si, že průměrný měsíční plat v civilním sektoru tenkrát činil 1997 korun, přišel zděšený muž opravdu o hodně. Kriminalisté z Plzně se pustili do vyšetřování a podařilo se jim odhalit devítičlennou bandu chmatáků, kteří zlodějnu provedli. Bohužel, v době svého zadržení u sebe lumpové měli ukradené věci už jen za asi deset tisícovek. Darebáci samozřejmě putovali před soud.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.