Bestiální čin tuláka | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Bestiální čin tuláka

Oběť žila na samotě.
Oběť žila na samotě. (Ilustrační foto ara)

Stěží uvěřitelná zpráva dorazila z Vodňan na jihu Čech do redakce deníku Československá republika. Ten ji publikoval dne 5. února 1925 pod titulkem Bestiální čin tuláka. Zmíněný článek přetiskujeme v doslovném znění.

„Do domku Jana Š. v Krašlovicích u Vodňan, který stojí na samotě, vstoupil dosud neznámý tulák, kde ležela nemocná žena Anna Š. Když tulák viděl, že v místnosti nikdo jiný není, přistoupil k lůžku nemocné, uchopil ženu za krk a rdousil ji. Pak vytáhl z kapsy lahev s jakousi tekutinou, násilně ji vlil do úst nemocné a pak jí zacpal ústa, takže musela tekutinu spolknouti. Po tomto útoku zmizel, aniž co odcizil. Přivolaný lékař zjistil, že nemocná byla otrávena, a dal ji proto dopraviti do nemocnice. Po surovém zločinci zahájeno bylo pátrání, dosud však se ho nepodařilo dopadnouti, takže nejsou známy pohnutky jeho strašného činu.“

Tolik Československá republika. Jak případ dopadl, zda nešťastnice útok přežila, či zda byl ničemný pachatel vypátrán a pohnán k odpovědnosti, nebo jestli bylo všechno jinak, dnes už zřejmě nezjistíme.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.