Taštičku dáma ubránila | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Taštičku dáma ubránila

Šťastná choť profesora taštičku uhájila.
Šťastná choť profesora taštičku uhájila. (Ilustrační foto ara)

Ničema Vilém Š. z Brna byl koncem ledna 1911 zatčen při neúspěšném pokusu oloupit elegantně oděnou paní. Ta mu kladla statečný odpor a svou taštičku, o niž měl chmaták eminentní zájem, nakonec ubránila. A to za účinné pomoci dvou neznámých mládenců.

Celý incident popsal deník Lidové noviny dne 30. ledna zmíněného roku takto: „Dnes asi o půl jedné byla na rohu Kozí a Běhounské ulice přepadena paní M., choť profesora na německé technice, u kavárny »Margarethenhof« pobudou, který jí chtěl vyrvati příruční taštičku. Přepadená paní se bránila a volala o pomoc. Pobuda však ohrožoval každého, kdo se přiblížil, takže nikdo si netroufal paní brániti.

Pobuda přitiskl přepadenou ke zdi a zápas o taštičku trval již přes deset minut. Marně bylo voláno po strážníkovi. Paní M. už omdlévala a pozbývala sil a ničema byl by jistě taštičku ukořistil a s ní prchl, kdyby v posledním okamžiku nebyli přiběhli dva silní mladíci, kteří lupiče srazili k zemi a přepadenou osvobodili. Nyní byly vyslány na všechny strany štafety a konečně podařilo se najíti strážníka, který pak pobudu zatkl.“ Zlotřilému Vilému Š. toho dne, jak se říká, pšenka nevykvetla – bez kořisti skončil za mřížemi.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.