Vraždu přiznal po pitvě oběti | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

neděle 5. května 2024

Svátek slaví Klaudie, zítra Radoslav

Vraždu přiznal po pitvě oběti

K vraždě došlo v obci Německá nyní Dolní Lutyně.
K vraždě došlo v obci Německá nyní Dolní Lutyně.  (Ilustrační foto ara)

Pod titulkem Zabíjející žárlivost přinesl deník Československá republika dne 8. prosince 1931 zprávu o surové vraždě Františky B. (†32), k níž došlo v noci z 6. na 7. prosince v obci Německá Lutyně u Bohumína.

Nešťastnici tam zaškrtil její manžel, horník Karel B. (32), přičemž důvodem k mordu byla jeho žárlivost. Zločinec četníkům nejprve tvrdil, že jeho žena zemřela přirozenou smrtí, a na tomto tvrzení trval. A to až do chvíle, kdy došlo k nařízené soudní pitvě nebohé ženy a kdy patologové jednoznačně určili jako příčinu smrti »udušení z uškrcení«.

Teprve pak se vrah Karel B. k úmyslnému usmrcení manželky doznal. Byl zatčen a postaven před soud. K jakému trestu byl odsouzen, není známo. Ovšem v seznamu osob popravených za dobu existence bývalého Československa jeho jméno nefiguruje. Německá Lutyně, kde k mordu došlo, nesla tento název do roku 1946. Nyní se jmenuje Dolní Lutyně, žije zde 5312 obyvatel, přináleží do okresu Karviná a je druhou největší obcí v ČR bez statutu města. Vůbec největší obcí bez statutu města je u nás Bystřice v okrese Frýdek-Místek.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.