Četníci předešli rodinné tragédii | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 4. května 2024

Svátek slaví Květoslav, zítra Klaudie

Četníci předešli rodinné tragédii

Rodinu chtěl vyvraždit revolverem.
Rodinu chtěl vyvraždit revolverem. (Foto ara)

Několik měsíců v roce 1910 a v lednu 1911 udržoval holičský pomocník Jindřich E. v Aši na Chebsku důvěrnou známost s nezletilou dívkou Fany E. (14). Kromě toho, že byla na intimnosti mezi mužem a ženou až příliš mladá, šlo navíc o Jindřichovu nevlastní dceru.

„Jeho manželka, s níž holič až do poslední chvíle zdál se žíti ve šťastném manželství, přišla na pletky mužovy a dceru poslala ke svým rodičům do Grosslohu u Fleissenu (Velkého Luhu u Plesné – pozn. red),“ psal deník Lidové noviny dne 15. ledna 1911 pod titulkem Z rozvrácené domácnosti. „Od té doby mezi manžely docházelo k hádkám, prudkým slovním půtkám i rvačkám. Konečně klamaná, týraná žena utekla též ke svým rodičům, kam s sebou vzala i své tři děti (3, 5, 8).

Dne 12. t. m. vrátila se s dětmi do Schönbachu, kde rodina bydlela,“ pokračovaly Lidové noviny. Než tam paní E. s potomky mohla dorazit, vniklo do obydlí c. k. četnictvo, čímž předešlo velké tragédii. „V bytě našlo vyčkávajícího Jindřicha E. a s ním šestiranný revolver i psaní na rozloučenou. Holič měl v úmyslu celou rodinu vyvražditi. Byl předán do vyšetřovací vazby krajského soudu v Chebu,“ referoval deník závěrem.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.