Ve městě řádil poberta | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 4. května 2024

Svátek slaví Květoslav, zítra Klaudie

Ve městě řádil poberta

Školák kradl i autorádia.
Školák kradl i autorádia.  (Foto ara)

Kriminální služba bývalé Veřejné bezpečnosti v severočeském Chomutově usilovně pátrala v první polovině roku 1989 po neznámém chmatákovi, který tamějším detektivům a vyšetřovatelům dělal nemalé starosti.

Delší čas se mu totiž nemohli dostat na stopu. A přitom pobertova drzost byla značná a série jím spáchaných krádeží dlouhá. Vloupal se celkem do dvanácti zaparkovaných osobních automobilů, ale také do dvou kočárkáren v sídlištních domech a vykradl rovněž jednu sklepní kóji.

Odnášel si hlavně autorádia, magnetofony, kazety, odcizoval jízdní kola i leccos dalšího. Celkově napáchal škody za 17 tisíc tehdejších československých korun. Až konečně v závěru června zmíněného roku, jak 1. července oznámil denní tisk, padl hledaný zloděj Bezpečnosti do rukou. Chtělo by se říci – byl zatčen zlodějíček, protože, jak se ukázalo, nejmenovaný pachatel (14) byl ještě žákem jedné chomutovské základní školy! Z věkových důvodů tedy nemohl být postaven před soud...

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.