Otci rozťala lebku sekerou | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 2. května 2024

Svátek slaví Zikmund, zítra Alexej

Otci rozťala lebku sekerou

Dívka neváhala vzít na vlastního otce sekeru.
Dívka neváhala vzít na vlastního otce sekeru. (Ilustrační foto ara)

Šokující zpráva o brutální otcovraždě přišla v únoru 1931 z Veľkých Kapušan na východním Slovensku. Slečna Ácsová (18, křestní jméno četnictvo nezveřejnilo) tam v blízké osadě Olšianky rozťala sekyrou lebku svému otci (†68).

Případ podle úředního sdělení zemského četnického velitelství na Slovensku popsal deník Polední list dne 26. února uvedeného roku. Jak uvedl, dívka se zamilovala do jistého mládence ze sousedství. Ten ovšem v obci i okolí nepožíval právě pověsti slušného muže, ba právě naopak. Nezřízeně pil, pral se a nikde nepracoval. A to otci Ácsovi přirozeně vadilo. Dceři proto známost opakovaně zakazoval.

Vzpurná teenagerka ale trvala na svém – svou lásku neopustí za žádnou cenu! A tak rozzlobený tatík sáhl po býkovci, aby neposlušnou dceru náležitě ztrestal výpraskem. Ta ho ale rychle předešla. „Uchopila sekeru a jedinou ranou rozbila otci hlavu. Po činu dala se na útěk, byla však dopadena a zatčena,“ popisoval tragickou událost Polední list. Mladičkou vražedkyni čekalo četnické vyšetřování, pak soud.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.