Bytař konečně pod zámkem | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Bytař konečně pod zámkem

Muž z bytů odnášel vše, co mělo cenu.
Muž z bytů odnášel vše, co mělo cenu. (Ilustrační foto ara)

Brněnská kriminálka bývalé Veřejné bezpečnosti po delším pátrání a vyšetřování zatkla v říjnu 1987 notorického vykradače bytů (40). Detektivům se hodně ulevilo, dlouho se totiž zdálo, že bytaři při jeho zlodějnách přeje sama paní Štěstěna.

jeho dopadení, ale pokaždé proklouzl a zmizel. Kradené zboží pak načerno prodával různým zájemců na brněnském hlavním nádraží. Štěstí ale nakonec bytaře přece jen opustilo. Když se konečně ocitl v kanceláři vyšetřovatele VB, ukázalo se, že jde o vcelku známou zlodějskou firmu. Ničemník už za sebou měl celkem osm zadržení, následných soudních procesů a vynesených rozsudků.

V tomto případě mu kriminalisté prokázali dvě desítky vloupaček do bytů v Brně a nejbližším okolí. Vyšetřovatel nakonec vyčíslil celkovou škodu, kterou v této sérii chmaták způsobil, částkou 275 000 tehdejších československých korun. Pro představu čtenářů za tuto sumu by si tehdy mohl koupit například čtyři osobní vozy Škoda 120 L, a ještě by mu skoro 20 000 korun zbylo... Zjevně nepolepšitelného zloděje čekal už devátý soud a pak zase basa.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.