Kostra vyděsila lesní dělnice | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Kostra vyděsila lesní dělnice

Velký Rozsutec je vyšší než Sněžka.
Velký Rozsutec je vyšší než Sněžka. (Ilustrační foto ara)

Děsivý nález šokoval skupinku dělnic, které v srpnu 1965 prosekávaly lesní porost pod Velkým Rozsutcem v pohoří Malá Fatra na severozápadě Slovenska. Objevily totiž lidskou kostru! To první, co je napadlo, byla tajemná vražda...

Případem, o němž psal 19. srpna zmíněného roku deník Rudé právo, se začala zabývat mordparta bývalé Veřejné bezpečnosti. Rychle se však ukázalo, že případ tomuto útvaru kriminálky nepřísluší. Kostra totiž patřila ženě, která bez pochyb nezemřela násilnou smrtí.

Případ proto převzali pátrači, kteří už rok hledali nezvěstnou Zuzanu Ž. (59), narozenou v obci Zázrivá-Petrová, okres Dolný Kubín. Byla to smutná kauza... Paní Ž. odešla z domova a od té doby ji nikdo neviděl. Nepodala o sobě ani žádnou zprávu. Podle šatů, gumovek a zubů v horní čelisti kriminalisté zjistili, že nalezené ostatky skutečně patřily oné nešťastnici. „Usuzuje se, že dotyčná zmrzla nebo zemřela v důsledku vyčerpání,“ uvedl list. Velký Rozsutec (nadmořská výška 1610 m) je nejvýraznější hora v kriváňské části Malé Fatry, přičemž typické jsou jeho vápencové stěny a bradla. Patří k nejkrásnějším slovenským horám.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.