Moravanka se zvrhlíkovi ubránila | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Moravanka se zvrhlíkovi ubránila

K přepadení si lump vybral zimní den.
K přepadení si lump vybral zimní den.  (Ilustrační foto ara)

Mladou ženu (32) přepadl počátkem února 1971 gauner (20), který se ji pokusil znásilnit. Stalo se to na zasněženém sídlišti Mír ve Slavičíně (tehdy okres Gottwaldov, dnes Zlín). Za cenu vlastního zranění se statečná Moravanka ubránila a ničema musel odtáhnout s nepořízenou.

Denní tisk 6. února zmíněného roku blíže popisoval průběh nezdařeného přepadení. Darebák zaskočenou ženu bil pěstí do obličeje, zacpával jí ústa a obličej jí tlačil do sněhu, aby nemohla volat o pomoc. Přes to všechno nechutný lump svého cíle nakonec nedosáhl, a tak z místa činu utekl.

Přepadená utrpěla zranění, které si vyžádalo dvoutýdenní léčení. Ničemník ovšem měl toho dne ještě další smůlu. Ve Slavičíně se vloupal do jedné garáže, odkud odjel s ukradeným osobním vozem, který nastartoval známým zlodějským způsobem. Ujel ovšem jen šestnáct kilometrů a u obce Nezdenice na Uherskohradišťsku při neopatrném řízení havaroval. Vzápětí ho dopadli příslušníci bývalé Veřejné bezpečnosti. Měli s ním o čem hovořit. „Má na svědomí ještě další trestnou činnost,“ poznamenal totiž tisk závěrem.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.