Vražda vrchního berního správce | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Vražda vrchního berního správce

Vražednou zbraní byla žehlička.
Vražednou zbraní byla žehlička. (Ilustrační foto ara)

Vrchni berní správce Emil S. byl v noci na 29. prosince 1920 zavražděn a oloupen ve svém bytě v Ústí nad Labem. Informaci o tom přinesl deník Československá republika 4. ledna následujícího roku.

List tehdy referoval: „Mrtvola zavražděného nalezena byla posluhovačkou 30. prosince na podlaze, svázána ručníky a s roubíkem v ústech. Dle nalezených stop zjistilo četnictvo, že vraždu provedli dva pachatelé, kteří přelezli zahradní plot a dostali se do dvora. Nato vyrazili okno, jímž vlezli do bytu. Smrtelnou ránu zasadili Emilu S. žehličkou.“

Důležitou indicií přitom byla sklenice čepovaného piva stojící na stole. „Vražda spáchána byla pravděpodobně 29. prosince večer, ježto pivo, které si S. dal toho dne přinésti, bylo nalezeno nevypito. Četnictvo s městskou policií za pomoci dvou policejních psů zahájilo pátrání po vrazích a lupičích. Ve vazbě jest již pět podezřelých osob, kterým nezdařilo se prokázati alibi,“ pokračoval list. Ovšem zda mezi pěticí zadržených byli skuteční pachatelé vraždy vrchního berního správce, není známo.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.