Starý pán na kole – utíkejte! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 9. května 2024

Svátek slaví Ctibor, zítra Blažena

Starý pán na kole – utíkejte!

Kola z počátku století se už velmi podobala těm dnešním.
Kola z počátku století se už velmi podobala těm dnešním. (Ilustrační foto ara)

Starý pán jede na kole – utíkejte! Pod tímto úsměvy vzbuzujícím titulkem referoval deník Československá republika dne 12. února 1925 o kuriózní dopravní nehodě, k níž došlo den předtím na pražském Malostranském náměstí.

Tu zavinil starší muž (58) na bicyklu. Citujeme z listu: „Po Malostranském náměstí jel na kole Vojtěch M. z Prahy III. tak neopatrně, že vjel mezi obecenstvo čekající tam na stanici elektrické dráhy. Při tom poškodil inženýru Jindřichu B. z Nuslí šat a udeřil jej rukou do hlavy, při čemž poškodil mu tvrdý klobouk.“

Pokud by si ovšem někdo z čtenářů myslel, že úder do hlavy utržil pan inženýr od padajícího cyklisty, nezvládnuvšího svůj bicykl, nechtěně, byl by na velkém omylu! Vojtěch M. totiž uštědřil Jindřichu B. pohlavek úmyslně! „Učinil tak proto, poněvadž prý se mu B. nevyhnul,“ zdůraznil deník. Ctihodný, vysokoškolsky vzdělaný muž z Nuslí se ovšem nenechal otloukat jen tak – podal na nebezpečného jezdce oznámení pražské policii a ta konala podle zákona. „Trestní řízení bylo zavedeno,“ uzavřel list svou zprávu o pokračování kuriózního incidentu.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.