Kradl všude, kde se dalo | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

neděle 5. května 2024

Svátek slaví Klaudie, zítra Radoslav

Kradl všude, kde se dalo

Mladík kradl i rádia.
Mladík kradl i rádia. (Ilustrační foto ara)

Celkem třiatřicet krádeží vloupáním spáchal v relativně krátkém čase, od září do počátku října 1985, nenechavý poberta (33). Řádil v Ostravě a jejím blízkém okolí a série krádeží, jichž se dopustil, nadělala ostravským kriminalistům nejednu vrásku na čele.

Jak 11. října uvedeného roku napsal deník Rudé právo, kriminálka chmatákovi dlouho nemohla přijít na stopu. Ale protože každá písnička má svůj konec, muži zákona z bývalého Sboru národní bezpečnosti přece jen nakonec slavili úspěch, a to přímo při jedné nedokončené vloupačce mazaného chmatáka.

Když dostal případ na pracovní stůl vyšetřovatel ostravské kriminální služby VB, ukázalo se, že dopadený darebák kradl všude, kde se dalo. Vloupával se do kanceláří, obchodů, restaurací, a nevynechával ani školní budovy. Celková škoda, kterou napáchal, dostoupila částky 89 000 tehdejších československých korun. Bylo to hodně peněz, když si uvědomíme, že průměrný měsíční plat v tehdejší ČSSR činil 2920 Kčs. „Byl dán do vazby a je stíhán pro rozkrádání majetku v socialistickém vlastnictví,“ informoval list.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.