Bratrovražda kvůli krásce | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Bratrovražda kvůli krásce

Motivem vraždy byla místní krasavice.
Motivem vraždy byla místní krasavice. (Ilustrační foto ara)

K surové bratrovraždě došlo v únoru 1931 na bývalé Podkarpatské Rusi, jež tehdy bývala součástí někdejšího Československa. Důvodem byla láska obou bratří k místní krasavici. Ta dala přednost jednomu z nich. Odvržený mladík svého sourozence ubil sekerou.

Jak 16. února zmíněného roku napsal deník Polední list, k tragédii došlo v obci Lachovec, okres Volové (dnes Mižhirja). Bratři Jan a Ivan Numulovičovi se zakoukali do jedné dívky. Ta naznačila, že jejímu srdci je bližší Ivan. To nedokázal snést Jan, který se rozhodl sprovodit svého sourozence a soka v jedné osobě ze světa.

Při společném kácení stromů v hlubokém lese ho napadl zezadu a rozsekl mu lebku. Ivan byl na místě mrtvý... Jan jeho mrtvolu zahrabal do roští a vrátil se sám domů. Když se otec Numulovič ptal po druhém synovi, vrah s klidem opáčil, že Ivan ještě zůstal v lese a dosekává nějaké roští. Protože se však Ivan nevrátil ani druhého dne, oznámil otec jeho zmizení československému četnictvu. To prohledalo les a nešťastníkovu mrtvolu objevilo. „Po dlouhém zapírání se jeho bratr k vraždě přiznal a byl zatčen. Jeho čin vyvolal v celém kraji velký rozruch,“ informoval deník závěrem.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.