Osudná cesta opilého cizince | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Osudná cesta opilého cizince

Rakušan havaroval na lesní cestě.
Rakušan havaroval na lesní cestě. (Ilustrační foto ara)

Tragickou dopravní nehodu způsobil v noci z 26. na 27. března 1989 na silnici z Cínovce do Teplic rakouský občan Leopold Wagner (26). V opilosti usedl za volant osobního automobilu a bohužel boural. Jeho spolujezdkyně byla na místě mrtvá.

A nejen to. Dvěma dalším spolujezdcům způsobil Rakušan svou nezodpovědností těžká zranění, jedna spolujezdkyně byla zraněna lehce. Podle obžaloby, kterou k Okresnímu soudu v Teplicích podala teplická okresní prokuratura, Leopold Wagner během noci hojně popíjel alkohol jak v teplickém hotelu Panorama, tak i v hotelu Pomezí na Cínovci. Pak do osobního vozu naložil čtyři lidi, sám si sebevědomě sedl za volant a vydal se na osudnou cestu

. Podle závěrů vyšetřování dopravní služby bývalé Veřejné bezpečnosti jel cizinec nepřiměřenou rychlostí, nesledoval silniční provoz a hlavně – řídil pod vlivem alkoholu. Na namrzající vozovce nezvládl řízení a následky byly děsivé. Teplický okresní soud ho proto poslal na čtyři a půl roku do kriminálu nejlehčí kategorie, a to nepodmíněně. Dále mu na čtyři roky po odpykání trestu zakázal řízení motorových vozidel a nařídil jeho vyhoštění z území Československa.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.