Kolegyni chtěl znásilnit v kanále | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Kolegyni chtěl znásilnit v kanále

Ženu nalákal do teplovodního kanálu.
Ženu nalákal do teplovodního kanálu. (Ilustrační foto ara)

Na pět a půl roku do žaláře poslal koncem září 1967 Okresní soud v Ostravě N. R. (31) z Košic. A to pro – naštěstí nezdařený – pokus o znásilnění spolupracovnice (25), kterého se ničema dopustil v únoru uvedeného roku.

Jak 1. října napsal deník Rudé právo, odsouzený gauner pracoval v tehdejším ostravském národním podniku Nová huť Klementa Gottwalda jako elektromontér. V nestřeženém okamžiku zatáhl mladou zaměstnankyni stejné firmy do teplovodního kanálu, kde se ji pokusil násilím donutit k souloži. Žena se mu ale dokázala ubránit a věc oznámila bývalé Veřejné bezpečnosti. To už byl N. R. na útěku.

Uprchl z Ostravy až do Devínské Nové Vsi u Bratislavy a na tamějším nádraží se ukryl ve stropním prostoru vagonu mezinárodního vlaku, který měl odjet z Bratislavy do rakouské metropole Vídně. Tam ho našla pohraniční kontrola. Před soudem N. R. přiznal, že se chtěl dostat do Rakouska z obavy před trestem za nezdařený pokus znásilnění. Protože jmenovaný darebák byl už předtím dvakrát soudně trestaný, ostravský soud ho poslal za mříže na shora zmíněných 5,5 roku. A to do kriminálu II. kategorie.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.