Střílel na ženu a dítě | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 10. května 2024

Svátek slaví Blažena, zítra Svatava

Střílel na ženu a dítě

Horník vytáhl na ženu zbraň.
Horník vytáhl na ženu zbraň. (Ilustrační foto ara)

Pro dvojnásobný pokus vraždy zatklo v únoru 1910 c. k. rakousko-uherské četnictvo jistého K., horníka Západočeských uhelných dolů ve Zbůchu. Zlotřilec se pokusil – naštěstí neúspěšně – zastřelit vlastní manželku i děcko.

Jak uvedl 17. února uvedeného roku pod titulkem Střílel na ženu a dítě tehdejší regionální týdeník Český západ vydávaný v Plzni, od havíře K. odešla ze Zbůchu na Plzeňsku jeho žena i s dítětem, jehož věk ani pohlaví časopis neupřesnil. Nehodlala už dále snášet manželovo opilství a tyranii. Rozjela se proto až do téměř osmdesát kilometrů vzdálených Hostomic na Berounsku ke své rodině.

Horník K. se po čase vydal za ní, prý aby se spolu usmířili a aby ženu přemluvil k návratu na Plzeňsko. „Když však tato nechtěla o smíru slyšeti, ani s mužem se do jeho domova vrátiti, vytáhl K. revolver, kterým zranil ženu i dítě,“ popisoval dramatickou situaci Český západ. Obě oběti střelby sice utrpěly zranění, ale přežily. „Zločinec byl zatčen a předán soudu,“ uvedl Český západ závěrem.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.