Tragická korida na Mělnicku | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Tragická korida na Mělnicku

Agresivní býk musel být zastřelen.
Agresivní býk musel být zastřelen. (Ilustrační foto ara)

Tragický případ vyšetřovali v létě roku 1974 příslušníci tehdejší Veřejné bezpečnosti ze Mšena na Mělnicku. Rozzuřený býk v sousední vesnici Stránka tam napadl a usmrtil svého majitele (†76), zemědělce v již seniorském věku.

O případu referoval deník Rudé právo 19. července zmíněného roku. Co se vlastně v obci Stránka událo? K tragédii došlo na dvoře u domku, který penzistovi patřil. Přítomnost člověka v prostoru rozběsnila zvíře vážící třináct metrických centů. Býk na starce zaútočil a nedal mu žádnou šanci na útěk do bezpečí. Doslova ho udupal a mnohočetně krvavě zranil svými rohy.

Exkriminalista Doucha popsal práci vyšetřovatelů na místě činu

Video se připravuje ...

Muž byl na místě mrtvý. Velkým problémem byl ovšem fakt, že zuřící sudokopytník k sobě nehodlal nikoho pustit. Nebylo jiné řešení – nad mrtvolou usmrceného nešťastníka zastřelil přežvýkavce ze své služební zbraně narychlo přivolaný uniformovaný muž zákona z oddělení VB ve Mšeně. Neblahá událost vyvolala v obci samotné i v širokém okolí mimořádnou pozornost a účast s pozůstalými zemřelého příbuzného.

Exkriminalista Doucha prozradil, jak se provádí výslechy podezřelých

Video se připravuje ...

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.