Tancovačka skončila dvojím mordem | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

neděle 5. května 2024

Svátek slaví Klaudie, zítra Radoslav

Tancovačka skončila dvojím mordem

Brigádníci se porvali na nože.
Brigádníci se porvali na nože. (Ilustrační foto ara)

Dva mrtví (†20 a †20), jeden velmi těžce zraněný (25), jeden zraněný lehce (20). Tak tragická byla bilance rvačky opilců, která se strhla v lednu 1973 v Mnichovicích, okres Praha-východ. O této úděsné události referoval deník Rudé právo 9. ledna zmíněného roku.

V Mnichovicích se tehdy konala oblíbená a hojně navštěvovaná taneční zábava. K té ovšem patří i popíjení piva, vína či destilátů. A právě alkohol kolující v žilách deseti účastníků osudné tancovačky byl hlavní příčinou nejprve slovního sporu, který bohužel přerostl v násilí s velmi tragickým koncem. „Poprali se čtyři místní mladíci a šest brigádníků národního podniku Presta Praha, ubytovaných v Mnichovicích, kteří všichni použili nože,“ psalo Rudé právo. Alkohol v žilách a nůž v kapse na taneční zábavě, to může být smrtící kombinace. A to doslova! „Při rvačce byli z místních dva občané smrtelně zraněni a po převozu do nemocnice zemřeli. Jeden byl zraněn těžce a jeden lehce. Brigádníci, až na jednoho, byli zadrženi,“ pokračoval deník. Případ si převzala »mordparta« středočeské kriminální služby. Viníky tragédie čekal soud a následně dlouholetý kriminál.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.