Znásilnění překazil pozorný mašinfíra | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

neděle 28. dubna 2024

Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert

Znásilnění překazil pozorný mašinfíra

Násilník útočil mezi vagony.
Násilník útočil mezi vagony. (Ilustrační foto ara)

Pozorný strojvedoucí malé lokomotivy zabránil koncem července 1967 znásilnění mladé ženy (20). Při posunu vagonů poblíž nymburského lokomotivního depa zaslechl volání o pomoc a zalarmoval dva posunovače. Ti rychle zasáhli a zločin překazili.

Poněkud je šokovalo, že neúspěšným pachatelem byl jistý J. S. (18), jejich kolega, toho času dělník lokomotivního depa Nymburk. Denní tisk o případu 29. července zmíněného roku napsal: „Pachatele loupežného přepadení v Nymburku zadrželi dva zaměstnanci Československých státních drah – posunovači. Posádka posunovací lokomotivy je upozornila na volání o pomoc v blízkosti trati, kde přepadená žena svedla zápas s J. S.“ Darebák na procházející a nic netušící slečnu zaútočil z úkrytu, srazil ji k zemi a obral o peníze i její osobní cennosti.

Exkriminalista Doucha prozradil, jak se provádí výslechy podezřelých

Video se připravuje ...

Pak se pokusil vynutit si na své oběti pohlavní styk. Ta volala ze všech sil o pomoc, což naštěstí nepřeslechli strojvedoucí posunovací lokomotivy se svým pomocníkem. Když další dva železničáři ničemu přemohli, ukázalo se, že byl silně opilý. „Žena je v nemocn ičn ím ošetřování, pachatel, kterého si převzali příslušníci Veřejné bezpečnosti, ve vazbě,“ uzavřel zprávu denní tisk.

Exkriminalista Doucha popsal práci vyšetřovatelů na místě činu

Video se připravuje ...

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.