Opilý drožkář smetl manželku | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Opilý drožkář smetl manželku

Autodrožek jezdilo v roce 1920 v Praze čtyřicet.
Autodrožek jezdilo v roce 1920 v Praze čtyřicet. (Ilustrační foto ara)

Opilci bohužel usedají za volant stále a činili tak už před sto lety. Dokládá to zpráva deníku Československá republika z 5. ledna 1920 pod titulkem »Drožkář přejel vlastní ženu«. K nehodě došlo o den dříve v pražské Hybernské ulici, a to z viny opilého řidiče taxi Antonína P.

Jak vyplývá z informace listu, notně nadrátovaný drožkář Antonín P. se »řítil« se svým vozem Hybernskou ulicí. Kolemjdoucí vyděšeně uskakovali, až jedné méně pozorné ženě se uskočit nepodařilo – drožka ji smetla. Zdá se to neuvěřitelné, ale byla to řidičova manželka Marie P. Jaký byl charakter jejích zranění, list neuvedl. Zřejmě však přežila. Opilý drožkář by snad z místa nehody hned ujel, kdyby nebylo pohotového zásahu několika okolo procházejících vojáků pražské posádky.

Exkriminalista Doucha prozradil, jak se provádí výslechy podezřelých

Video se připravuje ...

Ti, nedbajíce jeho hrubých urážek, jimiž je častoval, dovedli vzpouzejícího se Antonína P. na nejbližší policejní strážnici. „Tam ponechán byl ve vazbě, ježto se i na strážnici choval velmi výtržně,“ uvedla Československá republika. Podle dostupných údajů v té době jezdilo po Praze na čtyřicet autodrožek.

Exkriminalista Doucha popsal práci vyšetřovatelů na místě činu

Video se připravuje ...

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.