Chtěl jít pít, žena ho uškrtila | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Chtěl jít pít, žena ho uškrtila

Podstatnou část rodinných úspor muž prolil hrdlem.
Podstatnou část rodinných úspor muž prolil hrdlem. (Ilustrační foto ara)

Senát odvolacího krajského soudu v Ústí nad Labem řešil v září 1966 značně neobvyklý kriminální případ. Dne 7. května téhož roku totiž jistá J. K. ze severočeské metropole (26) zardousila svého manžela E. K. (†33). Dostala za to šest let basy, proti čemuž se odvolala

O co vlastně tehdy v Ústí nad Labem šlo? E. K. se rád napil. A to hodně... Měl oblíbenou restauraci, kde propíjel nemalou část rodinných úspor. Jeho paní se to ani v nejmenším nelíbilo a osudného 7. května se rozhodla, že mu v odchodu do krčmy a v dalším plenění ubývajících našetřených peněz zabrání. Manželé se dostali do bouřlivého slovního sporu a nikdo nehodlal ustoupit. E. K. byl rozhodnut prosadit si svou a vyrazit za pivními kumpány. J. K. se rázně postavila proti, až došlo na fyzickou potyčku. A v ní byla, dost nečekaně, silnější žena. Muže chytila za krk a stiskla... Rvačku nakonec »vyhrála«, když hlavu rodiny na místě zardousila. Okresní soud v Ústí nad Labem při zkoumání veškerých okolností přiznal vražedkyni sníženou příčetnost. Proto jí uložil trest pod spodní hranicí trestní sazby – šest zamřížovaných let v kriminálu. Krajský soud se pak s výrokem o vině i o trestu ztotožnil a rozsudek tím nabyl právní moci.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.