Rvačka v žižkovské hospodě | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Rvačka v žižkovské hospodě

Žižkov je už 99 let součástí Prahy.
Žižkov je už 99 let součástí Prahy. (Ilustrační foto ara)

Jedné bujaré noci roku 1908 se v hostinci U kotvy na Žižkově, který byl tehdy samostatným městem, strhla zuřivá bitka. Notně opilí hosté se pohádali a začali po sobě metat sklenice od piva a porcelánové tácky. Dva účastníci šarvátky skončili na policejní služebně.

O potyčce referovaly Národní listy. Původně slovní spor se změnil v krvavou řež. Lokálem létaly masivní pivní sklenice a také »poctivé« porcelánové tácky, které později v restauracích nahradila jejich nesrovnatelně lehčí papírová podoba. Zdrcený hostinský po skončení půtky napočítal dvacet zničených sklenic a deset tácků.

Exkriminalista Doucha popsal práci vyšetřovatelů na místě činu

Video se připravuje ...

Kovářský pomocník František P. utrpěl vážnější zranění hlavy. Soustružnického pomocníka Rudolfa K. zase střepy pořezaly na několika místech těla. Oba odvedla přivolaná uniformovaná stráž na služebnu, kde se jim dostalo nejprve ošetření a pak je důkladně vyslechl policejní komisař. Ostatní »bojovníci « těsně před příchodem hlídky raději vyklidili bojiště, přičemž někteří také krváceli z utrpěných ran. Že by snad napřed zaplatili hostinskému útratu a napáchanou škodu, o tom nemohlo být řeči... Žižkov byl roku 1881 povýšen na město. Až v roce 1922 byl začleněn do Velké Prahy.

Exkriminalista Doucha prozradil, jak se provádí výslechy podezřelých

Video se připravuje ...

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.