Krvavý výjev v Břevnově | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pondělí 6. května 2024

Svátek slaví Radoslav, zítra Stanislav

Krvavý výjev v Břevnově

K pobodání došlo ve dvoře domu.
K pobodání došlo ve dvoře domu. (Ilustrační foto ara)

Dva těžce zranění, krvácející, nožem pobodaní muži klesli na Nový rok 1924 k zemi v tehdejší Praze XVIII. Co se tam odehrálo? O tom psal list Československá republika hned následujícího dne pod titulkem »Krvavý výjev v Břevnově«.

Deník referoval: „Ve dvoře domu pohádali se včera o páté hodině odpolední dělník Josef P. a dělník Jan P. Josef bodl v hádce Jana nožem do levé strany prsou a způsobil mu 4 cm dlouhou řeznou ránu. Jan ihned omdlel. Vtom vběhl někdo do dvora a počal bodati Josefa. Zasadil mu dvě rány do hlavy, jednu do zápěstí a dvě rány do zad. Josef vypotácel se ze dvora na ulici, kde klesl v mdlobách. K oběma byla ihned zavolána záchranná stanice, která je odvezla do všeobecné nemocnice. Proč se Josef a Jan pohádali a kdo Josefa tak vážně zranil, nedalo se ještě zjistiti. Ve vyšetřování se pokračuje.“

Exkriminalista Doucha prozradil, jak se provádí výslechy podezřelých

Video se připravuje ...

To už byla práce pro legendární »čtyřku «, jíž šéfoval slovutný pan rada Josef Vaňásek, předobraz literárního rady Vacátka. Břevnov byl totiž do konce roku 1921 samostatným městem. Pak se stal součástí hlavního města. S Libocí a Střešovicemi tvořil tehdejší Prahu XVIII., kde také operovali detektivové z Bartolomějské ulice. Jak ale případ pobodaných mužů tehdy vyřešili, není dnes už známo.

Exkriminalista Doucha popsal práci vyšetřovatelů na místě činu

Video se připravuje ...

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.