Osmdesátiletá utloukla svého muže | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 29. března 2024

Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt

Osmdesátiletá utloukla svého muže

Osmdesátnice ubila manžela.
Osmdesátnice ubila manžela. (Ilustrační foto ara)

Šokující zpráva se rozletěla počátkem září 1987 po celém bývalém Československu. V Novým Zámcích na jihu Slovenska utloukla seniorka (80) vlastního manžela (†80). Případem se začala zabývat mordparta kriminální služby bývalé Veřejné bezpečnosti z Bratislavy.

O případu, který neměl dlouhá léta obdoby, referoval deník Rudé právo 3. září zmíněného roku. Babička po manželské hádce několikrát za sebou udeřila svého životního partnera do hlavy. List se ovšem konkrétně nezmínil o vražedné zbrani. Jisté je, že údery kmetovi způsobily krvácení do mozku, kterému nešťastník následujícího dne podlehl. Vyšetřovatel oddělení vražd západoslovenské kriminálky proti pachatelce zahájil stíhání pro závažný trestný čin ublížení na zdraví s následkem smrti.

Vyšetřování kauzy, jež vzbudila v celé zemi překvapení až zděšení, začal dozorovat krajský prokurátor. Na jeho pokyn byla babička převezena na psychiatrické oddělení bývalého Okresního ústavu národního zdraví v Nových Zámcích. Tam měli znalci zkoumat její duševní stav a určit, zda byla za hrůzný čin plně odpovědná. Jestli seniorka nakonec stanula před soudem, nebo skončila bez viny v psychiatrické léčebně, není známo.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.