Divá žena zaútočila sekerou | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 3. května 2024

Svátek slaví Alexej, zítra Květoslav

Divá žena zaútočila sekerou

Žena se nestyděla vzít na důchodce sekeru.
Žena se nestyděla vzít na důchodce sekeru. (Ilustrační foto ara)

Se sekerou v ruce vtrhla počátkem února 1971 divá žena (36) bez pracovního poměru z Kadaně na Chomutovsku do tamního bytu staršího muže (64). Bez dlouhých okolků ho udeřila ostřím do hlavy a hlasitě mu hrozila zabitím, pokud jí nedá všechny peníze, které doma má.

Tak referoval 3. února zmíněného roku deník Rudé právo. Penzista se ke všemu odhodlané ničemnice, a především sekery v její ruce, zalekl. Raději jí vydal klíče od psacího stolu. Tam měl schovaných 265 korun a také vkladní knížku na 930 korun. Bylo to hodně peněz. Vždyť třeba deset deka tlačenky s octem a cibulí se dalo v restauraci pořídit za 3,60 Kčs, vídeňský guláš s knedlíkem za 6,10 Kčs, biftek s vejcem, nové brambory a okurka za 13,20 Kčs.

Exkriminalista Doucha prozradil, jak se provádí výslechy podezřelých

Video se připravuje ...

Dlouhoprsťačka pak prošla byt, do tašky si nacpala různé prádlo a při odchodu ještě stáhla roztřesenému seniorovi ze zápěstí levé ruky náramkové hodinky. Pak ho v jeho bytě zamkla a spokojeně odkráčela i s kořistí ke svému milému. Kriminálka se ovšem blýskla dobrou prací. Druhého dne časně ráno totiž detektivové zaklepali na dveře bytu, kde darebnice vyspávala. Než se nadála, měla na rukou ocelové náramky. Pro trestný čin loupeže a pro pokus vraždy ji začal stíhat vyšetřovatel bývalé Veřejné bezpečnosti.

Exkriminalista Doucha popsal práci vyšetřovatelů na místě činu

Video se připravuje ...

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.