Školačkám nasliboval kariéru tanečnic | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

neděle 28. dubna 2024

Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert

Školačkám nasliboval kariéru tanečnic

Dívky toužily po angažmá tanečnic.
Dívky toužily po angažmá tanečnic.  (Foto Ilustrační foto, ara)

List Slovenský východ, vycházející za časů předmnichovské ČSR v Košicích, přinesl na sklonku června 1926 zprávu o zatčení nebezpečného zlotřilce. Ten měl z Trenčína unést dvě dívky – Margitu H. (15) a Margitu M. (15).

Zprávu převzal pražský deník Československá republika a 1. července ji publikoval pod titulkem »Slovačky obětí nebezpečného agenta«. List psal: „V těchto dnech podařilo se trenčínskému četnictvu přijíti na stopu neznámého agenta, který snažil se mladá a hezká děvčata slovenská vylákati do ciziny, jak se to za onoho času dělo i v Čechách v okrese nechánickém.“ Píše se doslova: „Na četnickou strážnici dostavili se rodičové Margity H. a Margity M., kteří udali, že jejich dcery odešly z domovů, a dosud se nevrátily. Četnictvu podařilo se obě dívky nalézti v Trenčianské Teplé ve společnosti neznámého muže. Jak bylo zjištěno, zlákal obě děvčata, aby opustila domov, že je vyučí nejmodernějším tancům a opatří jim engagement do divadla. Obě dívky byly rodičům vráceny. Případ jejich vzbudil v Trenčíně mimořádné vzrušení.“ Ovšem jaký byl další osud zatčeného a trestně stíhaného muže, není známo.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.