Půlnoční horor na hřbitově | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Půlnoční horor na hřbitově

Zuřícího muže nakonec zavřel hrobník v márnici.
Zuřícího muže nakonec zavřel hrobník v márnici. (Ilustrační foto ara)

Pod titulkem »Půlnoční výjev na košířském hřbitově« referoval 17. ledna 1923 deník Československá republika o hororových chvílích, které zažil vyděšený košířský hrobník. Musel se bránit útoku cizího muže, bosého a oděného, přestože byl leden, velmi spoře.

List psal: „Na košířském hřbitově na »Kotlářce« objevil se před půlnocí neznámý muž, oblečený pouze ve spodní prádlo, bosý, který přiběhl k domku hrobníkovu a počal bušiti na dvéře. Hrobník František K., ozbrojen puškou, otevřel dvéře, ale tu neznámý půlnoční návštěvník vrhl se na něho a počal se rváti. Hrobníku přispěchala na pomoc jeho manželka a společným jejich úsilím podařilo se zuřivého muže uzavříti v márnici. Hrobník zavolal pak policejní stráž, která neznámého spoutala.

Exkriminalista Doucha prozradil, jak se provádí výslechy podezřelých

Video se připravuje ...

Později byl dopraven automobilem záchranné stanice na Smíchově na strážnici. Byl v něm zjištěn kovář Josef V. z Malého Břevnova, který ve velké horečce, protože trpí těžkou ledvinovou chorobou, uprchl v noci z domova až do Košíř. V. dopraven byl do svého bytu v Břevnově.“ Obec Košíře byla roku 1895 povýšena na město. V roce 1922 se Košíře staly součástí Velké Prahy.

Exkriminalista Doucha popsal práci vyšetřovatelů na místě činu

Video se připravuje ...

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.