Za vraždu zaplatil životem | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Za vraždu zaplatil životem

Vrah skončil na šibenici.
Vrah skončil na šibenici. (Ilustrační foto ara)

K trestu smrti za vraždu penzisty A. G. (†62), spáchanou v září 1965, odsoudil Okresní soud v Chomutově Jiřího K. (†29). Krajský soud v Ústí nad Labem zamítl odvolání obžalovaného a rozsudek potvrdil.

Deník Rudé právo o tom referoval 23. července 1966 pod titulkem Za vraždu zaplatí životem. Jiří K. v přítomnosti svého kumpána F. Č. spícího důchodce A. G. uškrtil, aby se oba zmocnili jeho peněz. Podle posudku lékařů nešťastník trýznivě umíral ještě celou hodinu po odchodu obou ničemů z jeho bytu. Ti mu předtím uloupili 1500 korun (tenkrát průměrný měsíční plat) a k tomu i náramkové hodinky.

Exkriminalista Doucha popsal práci vyšetřovatelů na místě činu

Video se připravuje ...

Po spáchaném zločinu se vydali směrem ke státní hranici s tehdejším západním Německem, kam hodlali utéct před spravedlností. Jeli vlakem, pak šli kus cesty pěšky a poslední úsek absolvovali taxíkem. Nakonec byli ovšem zatčeni. Okresní soud v Chomutově soudil i F. Č. Tomu uložil trest 12 let pobytu ve vězení. F. Č. se proti tomuto rozsudku neodvolal a trest přijal. Vrahovi Jiřímu K. navlékl popravčí smrtící oprátku pod šibenicí dne 18. října 1966. K popravě odsouzence došlo v pražské pankrácké věznici.

Exkriminalista Doucha prozradil, jak se provádí výslechy podezřelých

Video se připravuje ...

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.