Mrtvolu zakopali v komoře | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Mrtvolu zakopali v komoře

Ženě vrazi vykopali hrob přímo v komoře.
Ženě vrazi vykopali hrob přímo v komoře.  (Ilustrační foto ara)

Ke Krajskému soudu v Lovosicích byli počátkem února 1922 eskortováni Albína T. a Karel N., důvodně podezřelí z loupežné vraždy podomní obchodnice B.

Její mrtvolu našlo četnictvo v domě, kde oba bydleli, zakopanou v komoře asi 80 centimetrů pod podlahou. Deník Československá republika 6. února uvedl, že se to stalo v Újezdě. Z toho ovšem nevyplývá, kde byla nebohá vlastně zavražděna. Na Litoměřicku lze najít Újezd u Štětí, Velký Újezd a Režný Újezd. List psal: „Dne 27. ledna pohřešil Petr B. ze Žitenic u Litoměřic manželku. Četnictvo zjistilo, že podomní obchodnice B. byla naposledy viděna v Újezdě u Marie F. Tam za ní přišla Albína T., aby sní šla do domu Karla N., s nímž žila ve společné domácnosti. Při prohlídce četnictva v bytě Karla N. nalezeny byly ponožky a rukavice. Poněvadž výpovědi Albíny T. a Karla N. se neshodovaly, bylo pátráno dále, až konečně v komoře pod zemí nalezena byla mrtvola B. Vzápětí Albína T. a Karel N. doznali, že čin připravovali dávno. Byli v nouzi, a když B. přišla k nim a odměřovala látku, udeřila ji žena dubovým polenem několikráte do hlavy. Mrtvolu společně zahrabali v komoře. Zboží za 40 000 K, které měla B. u sebe, a rovněž 800 K na hotovosti nebylo dosud nalezeno,“ popsal zločin dobový novinář.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.