Mordýřku miminka udali příbuzní | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Mordýřku miminka udali příbuzní

Miminko nedostalo šanci na život.
Miminko nedostalo šanci na život. (Ilustrační foto ara)

Dvě ženy, dcera s matkou, byly v březnu 1910 zatčeny na Plzeňsku. Četníci je dopravili do vazby okresního soudu v Plánici na Klatovsku. Mladší z nich byla obviněna ze spáchání zločinu úkladné vraždy, její matka pak z vědomého napomáhání zmíněnému trestnému skutku.

O co v této kriminální kauze vlastně šlo? Regionální týdeník Český západ, vycházející v Plzni, to 23. března uvedeného roku popisoval pod titulkem Krkavčí matka: „Z Němčic u Klatov se nám píše: V minulých dnech odhalen byl u nás děsný zločin. Žena kočího B. z Plzně, nedávno za něho provdaná, zabila v Radochovech spolu se svojí matkou novorozené dítě. Přinesla je pak k příbuzným do Němčic, v slzách předstírajíc, že zemřelo.“

Exkriminalista Doucha prozradil, jak se provádí výslechy podezřelých

Video se připravuje ...

Spřízněným vesničanům se věc ale zdála být nanejvýš podezřelou, a tak raději informovali stanici c. k. rakousko-uherského četnictva v Plánici. A byla to trefa do černého. Nebohé novorozeně nezemřelo přirozenou smrtí – bylo násilně usmrceno. „Soudním vyšetřováním byla dokázána úkladná vražda tomu netvoru, který si nezasluhuje ani jména matky. U okresního soudu plánického se již k hnusnému zločinu obě zatčené přiznaly a budou postaveny před porotu v Plzni,“ zakončil Český západ. Jaký trest tam vražednice a její pomocnice dostaly a proč se chtěly dítěte zbavit, není známo.

Exkriminalista Doucha popsal práci vyšetřovatelů na místě činu

Video se připravuje ...

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.