Zatčení nerozhodného sebevraha | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Zatčení nerozhodného sebevraha

Mladík chtěl skočit pod vlak.
Mladík chtěl skočit pod vlak.  (Ilustrační foto ara)

Neznámý mladík, který se pohyboval u železniční tratě mezi Adamovem a Blanskem, se jednoho dne roku 1894 nezdál četnickému strážmistru Zoubalovi. Proto dotyčného vyzval, aby se legitimoval. Ten ale odmítl, a proto ho strážmistr zatkl a předvedl na četnickou stanici.

Zatčený vypověděl, že je rozhodnut vzít si život. Proto odpíral prokázat totožnost – prý by to byla ostuda pro jeho rodinu a známé. Pak se přece jen rozpovídal. Jak uvedl deník Národní listy, muž se jmenoval P., žil v Moravské Ostravě, kde byl jeho otčím stavitelem. Oba se navzájem nenáviděli. Mladý muž uvedl, že si vzal 3000 korun, vlastní úspory, a vyrazil do Brna. Tam si hodlal nejprve pořádně užít, peníze »roztočit« a pak se zastřelit. Proto chtěl koupit »pod rukou« revolver, ovšem žádný nesehnal. A tak vyrazil na trať, kde hodlal skočit pod vlak. Od toho ale při pohledu na supící lokomotivu upustil a změnil plán – skočí do propasti Macochy. I to si však rozmyslel, a tak se vracel do Brna, aby ukončil svůj život jinak. Četníci ale zjistili, že to bylo jinak. Tři tisíce nepatřily zadrženému. Ukradl je otčímovi a zmizel. Stavitel to oznámil policejnímu ředitelství v Moravské Ostravě, které na mladíka vydalo zatykač. Proto ho četníci dopravili k okresnímu soudu v Brně. Jak tam pochodil, není známo.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.