Zabila otce a svedla to na krávy | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

neděle 5. května 2024

Svátek slaví Klaudie, zítra Radoslav

Zabila otce a svedla to na krávy

Žena tvrdila, že otce pošlapal dobytek.
Žena tvrdila, že otce pošlapal dobytek. (Ilustrační foto ara)

Hrůzný nález oznámil 24. ledna 1939 četníkům v České Skalici na Náchodsku tesař N. z osm kilometrů vzdálené obce Litoboř. Jeho manželka Božena spolu se svou matkou našly ve stáji mrtvolu muže, zřejmě ušlapaného kravami. Šlo o tkalce Antonína S. (†71), otce Boženy N.

Případ popsal deník Polední list 27. ledna téhož roku. Manželé S. žili s manželi N. v menším domku, k němuž patřilo i malé hospodářství. Četníci na místě zjistili, že Božena delší čas nutila svého otce Antonína, ať jí předá majetek a odejde na výminek. S. ji konečně poslechl a napsal závěť. Vše odkázal dceři. Záhy ho měla ušlapat v chlévě dobytčata. Četníci vzali vyšetřování se vší vážností a zjistili, že to bylo jinak. Božena N. se totiž rozhodla svého otce zavraždit, aby se k majetku dostala co nejdříve. V četnickém protokolu se psalo: „Odpoledne 24. ledna poškozený přijel domů z pole.

Když uvazoval krávy, dcera mu zezadu zasadila několik ran kladivem do hlavy. Otec záhy skonal. Když přišel dceřin muž, řekla mu, že našly s maminkou otce ušlapaného kravami. Po krátkém výslechu byla dcera N. i matka S. zatčeny pro podezření z vraždy úkladné. Doznaly, že otce Božena N. zavraždila a matka o tom věděla. Byly obě dopraveny k okresnímu soudu v České Skalici.“ Polední list k tomu poznamenal: „Lid chtěl ženy ztrestati na místě, čemuž četníci zabránili.“

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.